برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

دامنه چیست ؟

دسته بندی :آموزش ها ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ adoust 1812

زمان مطالعه: 9 دقیقه

آنچه در این مطلب می خوانید :

دامنه چیست ؟

دامنه سایت چگونه کار می‌کند؟

تفاوت نام دامنه سایت و میزبانی وب چیست؟

انواع مختلف دامنه کدامند؟

چه کسی دامنه ها را مدیریت می کند؟

چه دامنه ای برای وب سایت خود انتخاب کنیم؟

از کجا دامنه سایت بخریم؟

دامنه چیست ؟

دامنه آدرس وب سایت شما است که افراد در نوار آدرس مرورگر برای بازدید از وب سایت شما تایپ می کنند..

به زبان ساده ، اگر وب سایت شما یک خانه بود ، نام دامنه شما آدرس آن خانه خواهد بود.

اینترنت یک شبکه عظیم از رایانه ها است که از طریق شبکه جهانی کابل ها به یکدیگر متصل شده اند. هر کامپیوتر در این شبکه می تواند با رایانه های دیگر ارتباط برقرار کند.

برای شناسایی آنها ، به هر رایانه یک آدرس IP اختصاص داده می شود. این مجموعه ای از اعداد است که یک کامپیوتر خاص را در اینترنت شناسایی می کند. یک آدرس IP معمولی به این شکل است:

182.5.31.209

همان طور که می بینید به یاد آوردن آدرس IP مانند این بسیار دشوار است. تصور کنید اگر مجبور شوید از چنین شماره هایی برای بازدید از وب سایت های مورد علاقه خود استفاده کنید.

دامنه برای حل این مشکل ابداع شد.

در حال حاضر اگر بخواهید از یک وب سایت دیدن کنید ، نیازی به وارد کردن یک رشته طولانی از اعداد ندارید. در عوض ، می توانید با تایپ کردن نام دامنه ای که به راحتی در نوار آدرس مرورگر خود ذخیره می شود ، از آن بازدید کنید. به عنوان مثال :

adoust.ir

دامنه سایت چگونه کار می‌کند؟

برای درک نحوه کارکردن نام های دامنه ، نگاهی خواهیم انداخت به اینکه وقتی آن را در مرورگر خود وارد می کنید چه اتفاقی می افتد.

هنگامی که نام دامنه ای را در مرورگر وب خود وارد می کنید ، ابتدا درخواست خود را به شبکه جهانی سرورهایی که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل می دهند ارسال می کند.

سپس این سرورها به دنبال سرورهای نام مرتبط با دامنه می گردند و درخواست را به آن سرورهای نام ارسال می کنند.

به عنوان مثال ، اگر وب سایت شما در adousthost میزبانی شده است ، اطلاعات سرور نام آن به این شکل است :

ns1.adoust.ir

ns2.adoust.ir

این سرورهای نام رایانه هایی هستند که توسط شرکت میزبانی شما مدیریت می شوند. شرکت میزبانی شما درخواست شما را به رایانه ای که وب سایت شما در آن ذخیره شده است ارسال می کند.

این رایانه ها وب سرور نامیده می شوند که بر روی آنها نرم افزارهای ویژه ای نصب شده است مانند : Apache ، Nginx که دو نرم افزار وب سرور معروف هستند. که در حال حاضر وب سرور صفحه وب و اطلاعات مربوط به آن را دریافت می کنند.

در نهایت ، این داده ها را به مرورگر ارسال می کند.

تفاوت نام دامنه سایت و میزبانی وب چیست؟

یک وب سایت از فایل هایی مانند صفحات HTML ، نرم افزار سازنده وب سایت ، تصاویر و موارد دیگر تشکیل شده است.

اگر دامنه آدرس وب سایت شما است ، پس میزبانی وب، خانه ای است که وب سایت شما در آن زندگی می کند.

این کامپیوترهای واقعی هستن که فایل های وب سایت شما در آن ذخیره می شوند. چنین رایانه هایی سرور نامیده می شوند و توسط شرکت های میزبان هاست به عنوان خدمات ارائه می شوند.

برای ایجاد وب سایت خود ، هم به نام دامنه و هم به میزبانی وب نیاز دارید.

با این وجود ، مهم است که به یاد داشته باشید که آنها دو سرویس جداگانه هستند و می توانید آنها را از دو شرکت مختلف خریداری کنید.

حالا شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که اگر آنها را از دو شرکت جداگانه خریداری کنید ، چگونه کار می کنند؟

فقط باید تنظیمات نام دامنه خود را ویرایش کرده و اطلاعات نام سرور ارائه شده توسط شرکت میزبانی هاست خود را وارد کنید. اطلاعات نام سرور تعیین می کند که کجا درخواست های کاربر را برای نام دامنه خود ارسال کنید.

توصیه می کنیم نام دامنه و میزبانی خود را از یک شرکت دریافت کنید. این به شما امکان می دهد به راحتی آنها را در همان حساب مدیریت کنید.

برای اطلاعات بیشتر ، از شرکت های میزبانی وب معتبر در مورد تفاوت و انتخاب بین انواع میزبانی وب و هاست های مختلف کمک بگیرید.

انواع مختلف دامنه کدامند؟

دامنه ها در پسوندهای مختلف موجود است. محبوب ترین آن .com است. گزینه های بسیار دیگری مانند .org ، .net ، .tv ، .info ، .io ، و موارد دیگر وجود دارد. اما ما همیشه استفاده از پسوند دامنه .com را توصیه می کنیم.

بیایید نگاهی دقیق تر به انواع مختلف نام دامنه موجود داشته باشیم.

دامنه های سطح بالا – TLD

دامنه سطح بالا یا TLD پسوندهای عمومی و دامنه های هستند که در بالاترین سطح در سیستم نام دامنه فهرست شده اند.

صدها TLD وجود دارد ، اما محبوب ترین آنها عبارتند از .com ، .org و .net. سایر TLD ها کمتر شناخته شده اند و ما استفاده از آنها را توصیه نمی کنیم. به عنوان مثال ، .biz ، .club ، .info ، .agency ، و بسیاری دیگر.

دامنه های سطح بالا جدید – newTLD

دامنه سطح بالا جدید یا newTLD پسوندهای عمومی و دامنه های جدید هستند که در به صورت تخصصی اشاره به حوزه های خاص کسب و کار، تجارت و تخصص ها را دارند از محبوب ترین آنها عبارتند از .car ، .shop و .vip ، و بسیاری دیگر.

دامنه های سطح بالا کد کشوری – ccTLD

دامنه های سطح بالای کد کشور یا ccTLD نام دامنه های خاص کشورها است که با پسوند کد کشور مانند .ir برای ایران ، .de برای آلمان ، .in برای هند پایان می یابد.

این دامنه ها معمولا توسط وب سایت هایی استفاده می شوند که می خواهند مخاطبان یک کشور خاص را هدف قرار دهند.

دامنه های سطح بالا حمایت شده – sTLD

دامنه سطح بالای حمایت شده یا sTLD مقوله ای از TLD ها است که دارای حامی نماینده جامعه خاصی است که توسط پسوند دامنه خدمات رسانی می شود.

به عنوان مثال :  ، .edu برای سازمان های مرتبط با آموزش ، .gov برای دولت ها ، .mil برای ارتش  ها ، و موارد دیگر.

چه کسی دامنه ها را مدیریت می کند؟

Internet Corporation for Assigned Name and Numbers (ICANN) سیستم نام دامنه را مدیریت می کند. این یک سازمان غیر انتفاعی است که سیاست های مربوط به نام دامنه را ایجاد و اجرا می کند.

ICANN برای فروش نام دامنه به شرکت هایی به نام Domain Name Registrars مجوز می دهد. این ثبت کنندگان دامنه مجاز به تغییر در ثبت نام دامنه از طرف شما هستند.

ثبت کنندگان نام دامنه می توانند نام دامنه را بفروشند ، سوابق ، تمدیدها و انتقال آنها را به سایر ثبت کنندگان مدیریت کنند.

به عنوان مالک نام دامنه ، شما مسئول این هستید که به ثبت کننده بگویید کجا درخواست ها را ارسال کند. شما همچنین مسئول تمدید ثبت دامنه خود هستید.

چه دامنه ای برای وب سایت خود انتخاب کنیم؟

در اینجا نکات مهم که به شما در انتخاب نام دامنه برای وب سایت کمک می کند بیان می شود :

1 – از نام دامنه .com استفاده کنید زیرا محبوب ترین است ، به خاطر سپردن آن آسان است و به راحتی قابل تبلیغ است.

2 – انتخاب دامنه با پسوند .ir به دلیل کشور ی بودن ، هزینه ریجستری پایین و متداول بودن  می تواند انتخاب اول باشد.

3 – تا حد ممکن دامنه های کوتاه که به خاطر سپردن آن آسان است انتخاب نمایید.

4 – دامنه های که تلفظ و املا آنها کمتر شبه دارد و آسان است .

5 – سعی کنید تا جای امکان از اعداد یا خط فاصله استفاده نکنید

6 – برای سئوی بهتر از دامنه های با پسوند کشور خود و یا کشور بازار هدف استفاده نمایید.

7 – از کلمات کلیدی اصلی کسب و کار خود در نام دامنه استفاده کنید.

8 – برای کسب و کار محلی در نام دامنه از نام های شهر ، محله ، استان استفاده کنید.

9 – اگر نام تجاریتان برایتان اهمیت دارد ، سایر پسوند های مهم دامنه را خریداری نمایید.

10 – از پسوند های مرتبط با کسب و کارتان استفاده کنید. بطور مثال برای فروشگاه از پسوند .shop و برای کتاب از پسوند دامنه .book استفاده کنید.

11 – بسیار مهم است که دامنه های خود را از شرکت های معتبر خریداری نمایید تا در آینده برای شما مشکلی بوجود نیاید.

12 – اگر قصد خرید دامنه ای را دارید که قبلا فعال بوده و سایت بر روی آن وجود داشته حتما سابقه دامنه را بررسی نمایید. برای اینکار می توانید نام دامنه را در گوگل جست و جو نمایید. به عنوان مثال برای دامنه adoust.ir به این روش در گوگل جست و جو کنید : site:adoust.ir و یا از سایت آرشیو www.archive.org برای دیدن تاریخچه سایت استفاده نمایید.

13 – در صورت امکان دامنه ای انتخاب کنید که در شبکه های اجتماعی آزاد باشد و بتوانید با همان نام پروفایل ایجاد نمایید. برای اینکار می توانید از سرویس مخصوص به این جستجو مانند namechk.com استفاده کنید تا متوجه شوید نام دامنه مورد نظر در چه شبکه های اجتماعی ثبت شده است.

دامنه چیست ؟

از کجا دامنه سایت بخریم؟

شما می توانید دامنه سایت را از یکی ازشرکت های ثبت نام کنندگان دامنه که خیلی هم زیاد هستند خریداری کنید. هزینه خرید دامنه به طور معمول از 16 تا 350 هزار تومان در سال است.

برخی از تعرفه های دامنه های معروف در سال 1400 عبارتند از:

250 هزار تومان .com

16 هزار تومان .ir

340 هزار تومان .net

340 هزار تومان .org

170 هزار تومان .info

76 میلیون تومان .car

با این حال ، خرید دامنه به طور خودکار خدمات میزبانی به شما نمی دهد. برای این کار ، به یک حساب میزبانی وب نیز نیاز دارید.

بسیاری از شرکت های میزبانی وب خدمات ثبت دامنه را نیز ارائه می دهند. این به شما امکان می دهد هر دو سرویس را تحت یک حساب مدیریت کنید و همچنین نیازی به نگرانی در مورد تغییر تنظیمات سرور نام دامنه خود ندارید.

به بیان ساده دامنه آدرس وب سایت شما است. و یا به طور مثال اگر وب‌ سایت محل کسب و کار شما باشد، نام دامنه یا دامین Domain آدرس این محل است.برای دسترسی به یک وب‌ سایت نام آن را در مرورگر وارد می کنیم تا بتوانید وارد آن شویم، نام هر وب‌ سایتی، دامنه نامیده می‌شود..

سوالات متداول در مورد نام دامنه

در طی سالهای گذشته ما به دها شرکت و کسب و کار کمک و مشاوره خرید و انتخاب دامنه مناسب را داده ایم تا وب سایت خود را راه اندازی کنند. دامنه های تخصصی، صنعتی و خاص با نام های زیبا، عام، کوتاه و بیانگر محصولات و خدماتشان که تاثیر بسیار در توسعه کسب و کار و رونق تجاریشان داشته است. ما تقریباً همه نوع سوال که در مورد دامنه ممکن است پرسیده شود را شنیده ایم و تا حد امکان به آن پاسخ داده ایم.

در زیر به برخی از سوالات متداول در مورد نام دامنه پاسخ داده شده است.

1. زیر دامنه چیست؟

یک زیر دامنه اساساً یک دامنه کودک تحت نام دامنه اصلی است. به عنوان مثال : video.adoust.ir زیر دامنه adoust.ir است. پس از ثبت دامنه، شما امکان ایجاد زیر دامنه برای آن توسط خودتان را دارید. زیر دامنه ها معمولاً توسط وب سایت ها برای ایجاد سایت های کودک با نام دامنه یکسان استفاده می شوند. به عنوان مثال : یک وب سایت تجاری می تواند یک زیر دامنه برای وبلاگ یا فروشگاه آنلاین خود به عنوان store.adoust.ir یا blog.adoust.ir ایجاد کند.

2. آیا می توانم ثبت نام دامنه خود را لغو کنم؟

برخی از ثبت کنندگان دامنه به شما امکان می دهند ثبت نام دامنه خود را در هر زمان لغو کنید. در صورت لغو ثبت نام، ثبت نام دامنه برای دیگران در دسترس خواهد بود.
سایر شرکت های ثبت کنندگان نام دامنه به شما اجازه می دهند به سادگی اجازه دهید ثبت دامنه شما منقضی شود.و پس از آن در صورت عدم تمدید بعد از مدت مشخص دامنه لغو و ابطال می شود.
در بیشتر موارد ، هیچگونه بازپرداختی برای ثبت دامنه دریافت نمی کنید. با این حال ، برخی از ثبت کنندگان دامنه دارای سیاست های بازپرداخت هستند که ممکن است بخواهید قبل از لغو ثبت نام با آنها صحبت کنید. 
اگر ویژگی تمدید خودکار را فعال نکنید و یا تمدید دسای را انجام ندهید، پس از دوره ثبت نامی که برای آن هزینه پرداخت کرده اید ، نام دامنه شما به سادگی منقضی می شود.

3. آیا می توانم وب سایت خود را به نام دامنه دیگری منتقل کنم؟

بله، شما می توانید نام دامنه جدید خود را به سرور میزبانی خود اعلام نمایید. همچنین می توانید هر دو نام دامنه را به یک وب سایت متصل کنید و دامنه قدیمی را نگه دارید. با این حال ، موتورهای جستجو آن را محتوای تکراری می دانند و این بر رتبه سایت و جستجوی شما تأثیر منغی می گذارد، .ما راهنمای گام به گام نحوه انتقال صحیح وب سایت به نام دامنه جدید و تغییر مسیرها را در اختیار شما می گذاریم تا به SEO خود آسیب نرسانید.

4. آیا می توانم نام دامنه را بفروشم؟

بله ، می توانید نام دامنه خود را بفروشید. نام دامنه مانند املاک و مستغلات برای وب است. تقاضای زیادی برای نام های تجاری مناسب با نام تجاری مناسب وجود دارد. تجارت نام دامنه یک صنعت چند میلیون تومانی است. از آنجا که نام دامنه بسیار ارزان است ، کارآفرینان باهوش همیشه به دنبال ایده های عالی برای نام دامنه هستند تا بتوانند آن نام ها را برای خود به دست آورند.

اگر می خواهید نام دامنه خود را بفروشید، در وب سایت های فروش دامنه و مارکت های دامنه ای که وجود دارند می توانید دامنه خود را برای فروش لیست و ارائه کنید.

وب سایت های ثبت کنند ه دامنه همچنین به شما امکان جستجو می دهند تا دامنه های خاص، ویژه و برتر را مستقیماً از آنها و سایر فروشندگان خریداری کنید.

5. حریم خصوصی دامنه چیست؟ آیا به آن احتیاج دارم؟

ICANN از شرکت های که نام دامنه را ثبت می کنند می خواهد که ایمیل ، آدرس فیزیکی ، شماره تلفن و سایر اطلاعات شخصی را در اختیار عموم قرار دهند. حریم خصوصی دامنه یک سرویس جداگانه است که توسط ثبت کنندگان دامنه ارائه می شود. این به شما امکان می دهد اطلاعات پروکسی را به جای اطلاعات شخصی واقعی خود نشان دهید. اگر نمی خواهید نیازی به حریم خصوصی دامنه ندارید. اما اگر نگران حفظ حریم خصوصی هستید ، می توانید این سرویس را با هزینه کمی خریداری کنید.

6. آیا می توانم بیش از یک نام دامنه خریداری کنم؟

بله ، می توانید هر تعداد نام دامنه ای که دوست دارید خریداری کنید.

7. از کجا می توانم درباره ساخت وب سایت بیشتر بدانم؟

با کمی جستجو در وب می توانید شرکت های طراحی سایت بسیار زیادی که نمونه کارهای خود را به نمایش گذاشته را به راحتی پیدا و مطابق با سلیقه و نیاز خود سفارش ساخت وب سایت را بدهید اگر نیاز به کمک و مشاوره داشتین با ما تماس بگیرید.
 

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا بدانید دامنه چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند. و این آموزش به بهبود و پیشرفت کسب و کار شما کمک کرده باشد

adoust
adoust

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0